Pano 20 maart 2019 over tienerpooiers

Op woensdag 20 maart 2019 zond het actualiteitenmagazine Pano een reportage uit over tienerpooiers, hun tactieken en hun slachtoffers. Aanleiding was het rapnummer ‘Amigo’ van Soufiane Eddyani, waarbij de rapper het opneemt voor zijn vriend, rapper en veroordeelde tienerpooier Moreno. Een van de slachtoffers van Morena nam contact op met een onderzoeksjournaliste om haar verhaal te doen. Dat verhaal vormde de basis voor de Pano-reportage.

In de reportage krijgen we niet alleen getuigenissen te horen, we zien ook hoe gemakkelijk tienerpooiers meisjes vinden en hoe snel die meisjes in het milieu terechtkomen. Bovendien worden twee opvanginitiatieven naast elkaar gezet: de gesloten instelling van Beernem en vzw Ne(s)t’. Klik hier om de Pano-reportage integraal te bekijken op VRT.nu. 

Eerder die avond spraken John Crombez en Zuhal Demir in De Afspraak over de problematiek van tienerpooiers en welk beleid er volgens hen nodig is. Je kunt de uitzending hier bekijken.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s